Lovisa Lindh

160718-MM-Lovisa_Lindh Amsterdam2016

 

Mitt namn är Lovisa Lindh och jag är en medeldistanslöpare med 800 meter som favoritdistans. ”Hur kan man tycka om att springa 800 meter, är det inte bara en fruktansvärd plåga?” är frågor jag får ställda till mig lite titt som tätt. Jag kan förstå hur dessa människor tänker – jag menar jag har absolut inte alltid tyckt om att springa. Men, idag är jag övertygad om att 800 meter är den ultimata friidrottsgrenen. Snabbhet, uthållighet, taktik och mental styrka mixas till en härlig blandning, och de där gångerna man får till ett perfekt lopp och allting bara känns kanon, ja då går det faktiskt att njuta nästan hela vägen från start till mål :)

Jag började träna friidrott när jag var 12 år, och efter att ha testat på nästan alla grenar som finns fastnade jag alltså för medeldistans. Sedan två år tillbaka bor jag i Göteborg där jag har min klubb Ullevi FK och min otroligt viktiga träningsgrupp. Vid sidan av idrotten studerar jag vid Handelshögskolan där jag läst Logistikprogrammet och nu i höst ska avsluta mina sista kurser.

I vintras fick jag kontakt med Sponser för första gången och jag är så tacksam att jag får vara en del av teamet. För att kunna bedriva en elitsatsning inom löpning är det otroligt viktigt att jag får i mig tillräckligt med energi och näring i samband med mina pass. Detta blir naturligtvis mycket enklare med stöttning från experter inom området, och jag ser fram emot vårt fortsatta samarbete!

Personliga rekord:

400m: 55.15 (2013)

800m: 2.00.37 (2016)

1500m: 4.14.10 (2016)

Meriter:

3:a EM Amsterdam 2016

Svensk mästarinna ett antal gånger

Landslagsuppdrag som junior och senior

12:a EM 2014

9:a inomhus-VM 2016

Aktuelt: 
Klar for OL i Rio 2016

Nyheter

  • Hur tränar Team LeasePlan Go under sommarhalvåret och vad är filosofin?

    Det finns ett klassiskt ordspråk inom längdskidåkningen som lyder “Skidåkaren föds på sommaren”. Och vad menas med det, kan man undra? Ja, det är på sommaren och hösten som den mesta och största delen av träningstimmarna läggs ner. Det man får med sig i ”träningsryggsäcken” fram till tävlingssäsongen startar lever man rätt så länge på in i vintern.

  • Att fysiskt träna upp sig mot ett mål

    Varje elitidrottares värld av träning är ytterst komplex. Det är många delkapaciteter (styrka, snabbhet, uthållighet, mental kapacitet etc.) som skall tränas och utvecklas för att man skall kunna nå sina resultatmål. Att jaga ”fame and fortune” och medaljer utan att ha en plan på vad man måste utveckla är att famla i mörkret.