Hälsning från de svenska skogarna
28. oktober 2016

Hälsning från de svenska skogarna

Av Lovisa Lindh

Hej! Nu har en dryg månad gått sedan jag korsade mållinjen på Finnkampen, vilket var mitt sista 800-meterslopp för i år:

image

Efter en helt fantastisk sommar och lite välförtjänt vila har träningen nu dragit igång ordentligt. Det innebär många mil i veckan, trötta ben och kalla morgnar samt kvällar. Det låter och är såklart tufft, men om jag istället ser det som att det är nu jag lägger min grund inför nästa säsong blir det hela så mycket lättare! Att få syn på den där medaljen från EM precis innan ett långpass, eller att kunna plocka fram minnen från OS under slutet av intervallpassen när man börjar bli trött; då är det bara att köra på!

Just nu tränar jag 9-10 pass i veckan, och det är lite annat fokus än under sommaren. Det är, som jag nämnde, mycket långa intervaller, trösklar och distanspass varvat med styrka och teknik. Förra veckan hade jag träningsvärk i hela kroppen i princip varje dag. Mycket löpning innebär att jag alltså håller till en hel del i skogen, som är så ruskigt fin den här tiden av året:

image-2

Även om jag älskar att tävla har det varit skönt att få en period då tävlingsskallen fått vila sig lite nu, det var välbehövligt efter en intensiv sommar. Men nu är det snart dags att stå på startlinjen igen! Om en dryg vecka går terräng-SM i Sverige, och jag kommer antagligen ställa upp! Jag sprang även förra året, och det är ett bra delmål för mig under hösten även om 4 km är otroligt plågsamt för en 800-meteslöpare… Håll tummarna för mig :)

Lovisa